:: Ekspedisi ke Lata Kinjang ::

Assalammualaikum

Dlm beberapa hari yg lepas, 4 orang jejaka kacak 1dboyz telah melakukan ekspedisi berani mati, hehe... ini kerana mereka berempat sanggup ambil risiko utk mencapai mission yg diinginkan... mission nya adalah pergi mandi manda di lata kinjang, tapah, perak... ianya digelar beranai mati kerana kami berempat bergerak tanpa kawalan pakcik2 yg lbh tua, hehe... so, kami gamble je gerak ke lata kinjang... mereka yg sanggup sahut cabaran dlm mission ini ialah faris, bulat, dinand dan bob... kami gerak dgn sebijik moto dan sebuah wira...

Setelah segala persiapan disiapkan, kami gerak ke lokasi pada jam 730 pagi... disebabkan moto yg dibawa bulat dan aidil tidak boleh pecut laju, maka kami mengambil masa yg lama utk tiba ke lokasi yg ditujui... dlm perjalanan, kami singgah makan pagi di seri iskandar... setelah 2 jam lebih berlalu kami pn tiba di lokasi iaitu lata kinjang... air terjun yg tertinggi di semenanjung malaysia... kot


Kebiasaannya bila kami melakukan ekspedisi air terjun atau pn mandi sungai, mcm2 aktiviti akan kami lakukan... seperti bbq, makan, game dan lain2 lg... but, this time xde sebarang bbq or game pn... ini kerana just kami berempat je yg ke ekspedisi nie... so, kami just mandi kt bwh air terjun tu sambil bergambar... puas gak dpt mandi kat bwh air terjun nie...


Kami lepak di lata kinjang nie sehingga pukul 12 tgh hari... bila sudah puas mandi perut pn berasa lapar... so, next mission ialah jalan2 cari makan... setelah berbincang, kami bercadang utk ke bandar ipoh utk jalan2 cr makan... so, selepas semuanya dah bersiap kami pn bergerak ke ipoh... untuk mencepatkan perjalanan, kami menggunakan lebuh raya utara selatan...

Tiba nya kami di ipoh, kami mencari greentown mall... disebabkan kami semua kurang arif dalam selok belok jalan ipoh, makan kami sesat... cari punye cari, akhirnya sampai jgk kami kt greentown mall nie... kat sini laa kami jalan2 cari makan... kami lunch kt marrybrown... setelah perut kenyang, kami ronda2 kt greentown mall nie... shopping beli barang yg diiningikan... setelah selesai semua, kami pulang ke manjung dalam pukul 4 ptng... kami tiba di manjung dalm 530 ptng... memang satu hari tersebut, kami merayap je... misi berani mati katakan...  memang perasaan masing2 puas dan girang... sekian...

wassalam

19 Ulasan & Pandangan:

cikgu isza said...

wahhh seronoknya! akak yang orang ipoh dan anak jati perak ni pun tak pernah sampai lagi ke situ :(,

erkkk!!! sesat yer.. lain kali call akak dulu :)

Eryati said...

wah bestnya...cantik air terjun tu...suka la...

nadd honey said...

lata kinjang mmg best!
keck2 dlu klo balik kampung msti mandi manda sana...
seeeeejukkkk!!

* mEsSy * said...

besh lorh!! beronok~ronok erk..

^_^

1D Boyz™ said...

hehe... mng best air terjun nie... rugi kpd sesape yg x kesane lg... :)

ahmad fadzil said...

perghhh...best2..tapi abg dah pegi dah kat situ..hahaha..gi la tempat laen..

Budak Pipi Tembam said...

kat greentown mall beli apa jer? sambar keronsang utk mak tak? hehehe

1D Boyz™ said...

@ abg.fadil: haha.. mng dh pegi pn.. sbb abg x blk kami x tau nk pegi mane...

@ Bdk Pipi Tembam: xde beli ape sgt kt situ, just lunch.. ade la beli mkn2 skit utk bwk balik, hehe...

Hasrol Nizam said...

sampai turun ipoh punya nak cari makan..hehe..
ni yg buat nak pergi lata kinjang ni..

SyuQ said...

wah bestnya
mandi manda ngn air dr gunung

Afzainizam said...

Salam dari kami http://firestartingautomobil.blogspot.com

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu…. Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

" Antara kau dan aku
Blog ini sebagai pengantara
Sebuah persahabatan....
Terima kasih
kembara ziarah maya”

zairie said...

lata kijang.. da pergi da.. mmg best.. hehe

hanis said...

5 tahun duduk perak ta pernah gi lata kinjang

chugie said...

wah..syoknye g sane.. aduh, sy dh byk kali plan nk kesana.. tp sampai sekarang x sampai2 lg

iman said...

wah3,,seronoknya

ishak said...

besst nya kalau aku dapat gi sini hhu

faye said...

wooo sonoknye...g lata awat x ajak...kalo x leh join...dah dekat sgt ngan lata....

aman said...

WAH...CANTIK TEMPAT NI...NNT ABG PEGI SANA BOLEHLA ADIK BAWA YE...

PERNIAGAAN INTERNET ANDA
http://jma2009.co.cc

ALL ABOUT THE BLUES
http://chelseafanmalaysia.blogspot.com

JOM JUAL WEBSITE
http://preview.tinyurl.com/jualwebsite

BISNES MODAL RM10!
http://tinyurl.com/WANG10

Blogger said...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you got to watch this video
right away...

(VIDEO) Win your ex back with TEXT messages?

Powered by Blogger.