:: Adventures to Alagar ::

Assalammualaikum

ape khabor semua remaja2 dan pembaca2 setia blog rasmi 1dboyz nie?? harap2 semuanya dalam keadaan sihat... kali nie, kami ingin menceritakan kpd remaja2 yg tidak dpt join kami & juga kpd semua pembaca2 blog 1dboyz nie mengenai ekspedisi atau adventures yg telah kami jalankan semasa cuti raye cina nie... plan asalnya kami ingin explore waterfall di sekitar negeri perak mcm kami buat ke trong waterfall pd bln dec yg lepas (anda blh baca disini mengenai aktiviti kami di trong waterfall nie)... tp atas masalah teknikal, kami tukar plan utk pergi mandi sungai alagar, dekat2 dgn beruas...

sebelom bergerak, perlu laa ade persediaan... so, mlm sebelum kami gerak, kami plan utk ape yg perlu dibuat dekat alagar nnti... takkan nak mandi je... setelah berbincang, kami bersetuju nk buat bbq sekali... mlm tu jgk bulat, aidil dan cobie pergi beli barang2 yg sepatutnya seperti sosej, arang, bihun dan lain2 lagi...

awal paginya sekitar jam 8 pagi, kami bergerak dgn 2 biji official car 1dboyz iaitu myvi abg.fadil dan saga bulat... seramai 10 orang remaja yg serta dlm ekspedisi nie... mereka adalah: abg.fadil, abg.topek, abg.muadz, abg.faris, abg.faqih, hafiz, bulat, cobie, aidil dan adham... semua nya tak sabar2 nk mandi sungai sbb cuaca di manjung nie memang panas... malaysia soo hot!! kami tiba di alagar pada jam 9 pagi...

 

setibanya kami disana, beberapa orng dah pn terjun ke dalam sungai... memang lepas gian katekan, hehe... ade juga yg makan sbb terlalu lapar... time tu jgk kami nyalakan api utk bbq... nie beberapa gambar time makan n bbq:


lepas perut semua dh penuh, ape lg... semua terjun ke sungai laa...!! air sungai pn sejuk2 sedap... dpt jgk hilang kepanasan yg dihadapi di manjung, hehe... so, bila dh ade kt dlm sgi, mcm2 aksi lompatan maut kami lakukan... layan beberapa gambar aksi2 yg menarik di alagar nie...:


tu lah beberapa gmbr aksi2 yg menarik lg mengerunkan dr remaja2 1dboyz nie... kami nie memang lasak, tambah2 lg bila nmpk sgi, hehe... blom jmpa air terjun lg, haha... nie plk gmbr penutup kami sebelum plng blk ke manjung... gmbr ramai2:


sekian saje aktiviti kami semasa cuti raye cina nie... insyaAllah selang beberapa minggu dr sekarang, kami akan adakan satu aktiviti besar remaja2 fasa 1d... so, keep in touch with us utk mengetahui aktiviti2 kami seterusnya.... wassalam

... lain2 gambar menarik di alagar boleh dilihat di 1dboyz photo corner ...

Divided We Fall, United We Stand

10 Ulasan & Pandangan:

Faris said...

yeaaa!! best2.... korng semua mmng best... love u guys!!

Qisha said...

waahhh bestnya mandi air terjun..jeles tul la

ahmad fadzil said...

bestt..tahniah pada penganjur..

memang layan berendam waktu panas2 nie.

saper2 yang tak pergi tu,silalah kempunan..hahaha

nanti kita cari tmpt yang best lagi..

ahmad fadzil said...
This comment has been removed by the author.
Fyzal said...

nmpk ssyok gak tempat ni dude

Afnie Roslan said...

musim panas ni mmg best la mandi air terjun.....nyaman n menyegarkan...

Faris said...

yeahh... btol2... time panas2 nie best rendam2 lame dlm sungai... hehe

Ikmal said...

assalamualaikum
ni kat bukit kenas kuale ke

mie said...

berendam ramai2..
best tu...

Faris said...

nie kat alagar, area2 beruas...

mmng best, hehe...

Powered by Blogger.