:: Lawak Gile!! ::

Assalammualaikum

Ngerinyaaa Malam Pertama



Alia(bkn name sebenar) baru sahaja berkahwin dengan seorang matsaleh yang telah lama menetap di Malaysia.

Alia tidak kenal sangat dengan Mirool(bkn name sebenar), suaminya itu, kerana perkahwinannya diaturkan oleh maknya. Bapa Alia sudah lama meninggal sejak dia masih kecil lagi dan kini Alia hanya hidup dengan maknya sahaja... Kini, hidupnya bertambah dengan kehadiran suaminya...

Alia sememangnya anak yg lurus dan amat rapat dengan maknya itu. Dimalam pernikahannya dengan Mirool itu, Alia agak gementar kerana inilah kali pertama dia akan tidur ditemani lelaki....

 

Mak Alia cuba menenangkan Alia... "Pergilah masuk dalam bilik kamu tu, jgn bimbang, Mirool akan melayan kamu dengan baik sekali... pergilah cepat.."

Alia masuk kedalam biliknya. Mirool telah tanggalkan bajunya dan ternampaklah dadanya yg berbulu hitam putih itu... Alia menjadi takut lalu terus lari keluar bilik dan berjumpa dengan maknya itu....


"Mak..mak.. Alia takut ler... Abg Mirool ada bulu hitam dan putih kt dada... banyakkkk!!!..."

"ooo... Jgn bimbang sayang, Semua lelaki yg berbulu hitam dan putih dada adalah lelaki yang baik... ko pergi masuk bilik ko tu.. mirool dok tunggu tuh..." balas mak Alia...

Bila Alia dah masuk bilik, Mirol membuka seluarnya dan kelihatan bulu kakinya yg berwarna hitam & putih jgk banyak sehingga ke paha... Sekali lagi Alia takut dan melarikan diri....


"Mak! mak!... Abg Mirool buka seluar, bulu kaki dia banyak sangat la mak sampaikan ke paha... warna hitam & putih jgk.. Alia takut ler... huhuhuhu..." Alia mula menggigil ketakutan....

"Isk ko nih... Dengar cakap mak nih, ko pergi bilik ko balik.. lelaki yg berbulu banyak kt kaki dan paha tu adalah lelaki yang baik dan berbudi... pergi cepat ke bilik ko tuh" jawab Mak Alia sambil tersenyum...

Alia masih takut lagi... dia pergi kebiliknya dengan senyap2 dan mengendap mirool melalui pintu yg terbuka sedikit... Mirool sedang bertuala dan menanggalkan stokinnya...

Alia terkejut kerana melihat Mirool mempunyai dua pasang kaki yg pendek dan kuku nya yg amat pelik sekali…

Alia segera turun dan menjerit seperti org histeria kepada maknya....


"Mak..Mak... Abang mirool tuu kaki dia pendek & kuku nya pelik… takut Alia mak.. tolong Alia Mak..." Alia masih lagi dalam keadaan terkejut...


 
" ye ker!!!... biase nyer berinchi inchi jer... ko biar betul nih!!!! Kaki pendek & kuku pelik? Alia dok kat sini yer... biar mak yg uruskan Abg Mirool tuh".

Secepat kilat mak Alia masuk kebilik pengantin tuh.... hehehehhehehe..... dan nie yg dia nmpk kt dlm blik itu….:



NOTE:
  • cite nie diedit dari cite asal yg dipetik dr blog ini..
  • semua nama dlm cite ini TIDAK ade berkaitan dgn sesiape, same ade yg masih hidup atau pn yg sdh meninggal dunia...
  • cite ini hanya lawak semata-mata utk menghiburkan para pembaca...
  • peace no gaduh2... hehe
Sekian, wassalam

6 Ulasan & Pandangan:

~ana SoLehah~ said...

hehe^^

punyela bca smpai abes..

nak cri moral disebalik cite ni..

upenye lawak aje..T___T

Faris said...

haha.. just cite lawak je utk hilangkan tension di hjng mnggu... =)

amirul mustaqim said...

arghhhh...cilanat kome...

Faris said...

ape?? kn dh tulis kt note tu yg cite nie xde kaitan dgn sesape?? so, jgn laa terase...

amirul mustaqim said...

buh la nme laen..abu ker aper ker..nak buh name mirol gak...grr...

Faris said...

mirol tu UMUM... bkn AMIRUL MUSTAQIM B MUSTAPA!!! so, sape srh terasa.... hahahaha....

Powered by Blogger.