:: Ulu Licin Exploring ::


Assalammualaikum

Pada cuti sekolah baru2 nie, geng 1dboyz telah membuat satu lg program waterfall exploring... kali nie kami explore ulu licin... cuma, kt ulu licin nie xde laa waterfall pn... just small waterfall je... kami tak explore dlm2 pn, xde masa... klau nk tau, hulu licin nie terletak kt beruas, perak... tmpt nie agak famous gak laa, sbb sungai dia jernih dan bersih...


Jadi setelah semua peracangan dibuat, kami bertolak dr manjung pd jam 8 pagi... program ulu licin exploring ini diketuai oleh abg.fadil dan dibantu oleh abg.faris... geng2 1dboyz yg telibat dlm exploring ini ialah bulat, cobie, bob, fahmi, am dan sidi... kami bergerak dgn dua buah official car 1dboyz, iaitu myvi dan proton ferrari, hehe.... setelah pecut dgn kelajuan 120km/jam, kami tiba di ulu licin pada jam 830 pagi... hanya mengambil setengah jam utk smpi kesana, dasyat2....


Setiba kami disana, semua nye tidak sabar utk merendam kan diri kt dlm air yg jernih n sejuk di ulu licin nie... tmpt yg kami plih pn mng best, sbb air yg dalam... sesuai utk berenang dan membuat lompatn maut, hehe...  tambahan plk tmpt yg kami pilih nie tak ramai pengunjung, just kami je... so, mng exited laa kami smua... maklum laa, cuaca panas mcm nie mng best laa klau dpt berendam dlm sungai, hehe...


Selain bermandi-manda di sane, kami juga ade membuat bbq... mesti laa kena ade sesuatu utk dimakan bila perut dh berbunyi... sbb tu kami plan utk buat bbq kt sini... menu bbq kami ialah, ayam bakar bersalut rempah, ubi bakar dan sojej... smua hidangan ini disediakan oleh mak fahmi, terima kasih byk2... selain hidangan yg dibawa, kami jg ade menangkap anak2 ikan kt sini gk... nie idea dr abg.fadil... tiba2 dia nmpk anak ikan bermain kt sgi nie, dia pn rase nk tangkap anak ikan nie... anak ikan yg ditangkap, kami msk sekali dgn sosej...


Kebetulan time kami buat aktiviti ulu licin exploring nie, salah sorng geng 1dboyz menyambut ulang tahun kelahirannya... beliau ialah Nor Adham Wafa b. Abd. Gafar... Selamat Hari Jadi yg ke 15 thn!!! semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki dan hidup diberkati Allah... so, ape lg... memang kena tepung laa dia nie, horayyy!!! bkn setakat mandi sgi je, semua mandi tepung gk... hehe, best2...


Memang seronok sgt perasaan kami time kt ulu licin nie... bkn setakat mandi sungai je, bbq yg kami buat pn sedap2 belaka... siap main tepung lg tu, hehehe... ade gak time kt dlm sgi tu kami buat beberapa game seperti zuss teng, summer sault, tahan nafas dlm air, dan mcm2 lg...


Dalam keriangan yg tak terhingga nie, sedar dh lbh 4 jam kami kat sini... so, kami pn bersiap utk berangkat plng ke manjung... lg pn, abg.fadil nak balik ke KL ptng tu... kami bertolak pulang ke manjung dalam pukul 130 tgh hari... insyaAllah cuti sekolah akan dtng, geng2 1dboyz akan buat waterfall exploring yang lain... best!


p.s: gambar2 yg best kt ulu licin nie blh dilihat di sini

wassalam

6 Ulasan & Pandangan:

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

seronoknye....sye memang teringin nak join xtvt yang macam ni..tapi belom ade rezeki la plaknye..ade bbq lagi tu..best2..

umiZue said...

wah.. sonoknye mandi mande.. =)

Anonymous said...

myfirstnight-toshare.blogspot.com

nasilemak said...

mcm best je tmpt nie..ni aku xsbr nk g mandi manda ngn mmbr kt air terjun gunung ledang ujung minggu nie..

1D Boyz™ said...

best!!! mandi sgi adalah favorite ktorng, hehehe...

Blogger said...

If you want your ex-girlfriend or ex-boyfriend to come crawling back to you on their knees (no matter why you broke up) you have to watch this video
right away...

(VIDEO) Text Your Ex Back?

Powered by Blogger.